Dacă până acum 10 ani vedeai foarte multe magazine micuțe, mai ales la colț de stradă, care vindeau tot felul obiecte decorative sau cadouri, în momentul de față acele magazine s-au mutat în mediul online.

Până la urmă, este cât se poate de natural și de normal, însă multă lume nu a fost în stare să se adapteze și și-au pierdut afacerea.

De ce să plătești o chirie de câteva sute de euro la un magazin fizic și să trebuiască să mărești prețul produselor pentru a îți permite să plătești chiria, astfel scăzând numărul de vânzări? În schimb, poți să faci totul în mediul online, unde un magazin online te va costa doar câțiva zeci de lei pe lună.

Tehnologia are un impact pozitiv și negativ asupra vieții noastre de zi cu zi. Astăzi trăim mai mult în online. Lupta și dezavantajele de a sta în zona offline, în zona riscantă acum, sunt bine cunoscute. Facem cumpărături online și există soiuri și instrumente de comparare a prețurilor.

Dacă aruncăm un ochi asupra site-urilor online, o să observăm că astfel de achiziții nu erau posibile cu 10 sau 20 de ani în urmă. Mai mult de atât, s-au dezvoltat aplicații pentru telefon care ne ajută să achiziționăm mai repede și mai ușor, un exemplu fiind Pariuri App Unibet, o aplicație folosită de milioane de utilizatori la nivel internațional.

Tehnologiile au o mare de lucruri pe care oricine le poate folosi în viața de zi cu zi. Suntem mai mult ocupați, decât productivi. Acum 30 de ani, oamenii aveau timp pentru prieteni și familii. Trăiau și se bucurau de viața lor în timp real. Astăzi, lucrurile nu mai stau chiar așa.

Astăzi, facem aceleași lucruri pe social media, dar fără emoții. Acesta este un efect tehnologic. Și suntem responsabili pentru această schimbare. Este bine sau rău, depinde de utilizatori, de modul în care o utilizează.

Prin urmare, tehnologia a schimbat foarte mult felul în care cumpărăm. Iar aceste schimbări au adus un confort în viețile noastre fără de care, în momentul de față, ne-ar fi foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să trăim.