Un site web responsive este unul care are un aspect fluid și flexibil, care îi permite să se adapteze în funcție de diferite dimensiuni ale ecranului.

Prin urmare, un design web responsive înseamnă, pur și simplu, un design al site-ului care răspunde și se redimensionează, în funcție de dispozitivul utilizat pentru a-l vizualiza, indiferent dacă este vorba despre un monitor desktop, laptop, smartphone sau tabletă.

1. Un SEO mai bun

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui design web responsive este îmbunătățirea clasamentului motorului de căutare. Google ia în considerare reacția tuturor site-urilor web ca fiind unul dintre determinanții rangului lor în rezultatele motorului de căutare. Acest lucru înseamnă numai că atunci când site-ul dvs. nu este responsive va fi automat plasat mai jos în rezultatele motorului de căutare.

De exemplu, pentru un website din industria jocurilor de noroc este mult mai important ca acesta să fie responsive decât să aibă SEO. Utilizatorii Unibet Bonus de Bun venit au conturi active pe website, iar aceștia vor accesa platforma atât de pe telefon, cât și de pe laptop, tabletă sau calculator.

2. Îmbunătățirea experienței utilizatorilor

Un design optimizat al site-ului face vizitatorii să aibă o experiență pozitivă, indiferent de dispozitivul pe care l-au folosit. Atunci când vizitatorii site-ului dvs. văd că site-ul dvs. este scalabil și răspunde eficient la modificările de dispozitiv și poate accesa toate meniurile și butoanele, probabil că va petrece mult timp pe el. Cu toate acestea, în cazul în care le este greu să navigheze și sunt forțați să prindă constant și să mări conținutul, cu siguranță nu vor rămâne mai mult timp.

3. Creșterea traficului

Statisticile privind traficul arată că aproape 79% din traficul web global provine de pe dispozitivele mobile. De fapt, aceasta reprezintă mai mult de jumătate din traficul global de Internet. Acest lucru arată doar modul în care este din ce în ce mai important să existe un site web care să redea corect toate dispozitivele mobile. Prin implementarea unui design responsive, veți observa automat o creștere a numărului de vizitatori ai site-ului dvs. și, de asemenea, durata pe care o petrec pe site-ul dvs. web.